Leasing

Hvorfor skal jeg lease?

Skal jeg lease eller skal jeg købe en bil? Det spørgsmål har du muligvis stillet dig selv. Som i så mange andre tilfælde, findes der ikke ét endegyldigt svar, som er rigtigt for alle. One-size-fits-all løsningen findes ikke, når det kommer til leasing. Men der findes uden tvivl en rigtig løsning for lige netop dig og hos Globus Biler hjælper vi dig med at finde den rigtige leasing-løsning til netop dit behov. Vi hjælpe med både med privat- og erhvervsleasing.

Fordele ved leasing

Du får her et par fordele, der gælder for de fleste leasingtyper:

  • Hurtig anskaffelse af bil
  • Lille udbetaling
  • Fast bilbudget hver måned
  • Service og vedligeholdelse er en del af pakken
  • Du skal ikke bekymre dig om værditab på bilen
  • Lettere at udskifte bil, hvis dit behov ændrer sig

Læs mere om vores forskellige leasingtyper her

Kører du rigtig mange kilometer, vil vi typisk anbefale dig at købe/finansiere bilen

Privatleasing

Den mest markante forskel på billån og leasing er, at når du leaser, så ejer du ikke bilen og har dermed heller ikke ansvar for bilens værditab mv. Du betaler et fast månedligt beløb for brugsretten til bilen i en aftalt periode. Privatleasing giver dig øget fleksibilitet, idet du ikke er bundet af bilen, når leasingaftalen slutter. Du hæfter ikke for bilens restværdi og skal derfor heller ikke tage stilling til, hvad der skal ske med bilen, når den aftalte leasingperiode er slut.

Flexleasing

Flexleasing er en form for finansiel leasing, hvor bilens pris ex. moms og ex afgift finansieres, og afgiften betales månedligt. Flexleasing bliver derfor også omtalt som finansiel leasing, hvor udtrykket Flexleasing dog oftest bruges i forbindelse med leasing af eksklusive sportsvogne, men samme model kan også anvendes til erhvervsleasing. Den største forskel på Flexleasing kontra andre former, er at du forpligter dig til at anvise en køber (ej privat) til bilens restværdi ved endt leasing. Ved Flexleasing afholder du selv alle udgifter der måtte være i perioden (service, dæk, forsikring mm.).

Erhvervsleasing

Erhvervsleasing er en af de mest almindelige former for flexleasing, da det giver store fordele i forhold til både beskatning og fleksibilitet af leasingaftalen. Ved erhvervsleasing betaler dit firma eller arbejdsgiver alle udgifter i forbindelse med bilen, og ønsker du at bruge din firmabil privat, bliver du beskattet af fri bil. Tænker du på at erhvervslease, er der flere fordele ved flexleasing, blandt andet: Gunstig beskatning af fri bil: Bliver du beskattet, så kan der være en fordel i erhvervsleasing af en brugt bil. Beskatningen for biler ældre end tre år bliver beregnet ud fra handelsværdien og ikke nyprisen, og der kan derfor være mange penge at spare. Derudover får man alle fordelene ved flexleasing med, dette inkluderer blandt andet lavere nedskrivning af afgiftsfri bil, lavere kapitalbinding og lavere risiko ved gensalg.